Tamis rotatifs Roto-Sieve pour eaux usées et eaux industrielles

Roostergoedverwijdering is een belangrijke stap in het zuiveringsproces. De Roto-Sieve® roterende trommelzeef wordt ingezet in het voortraject van de waterzuivering en verwijdert vaste deeltjes en vezels uit de vloeistofstroom. Ook kleverige of vethoudende deeltjes vormen geen probleem voor deze trommelzeven! Voor het zeven van septisch materiaal zijn er de ontvangstinstallaties voor septisch materiaal.

Trommelzeef voor waterzuivering en proceswaterbehandeling

Een Roto-Sieve is een roterende zeef, met inwendige toevoer, licht hellende trommel en ronde perforaties. Dit resulteert in de best mogelijke mechanische scheiding. Ronde perforaties houden vezels en haren veel beter gevangen dan sleufvormige.

Läckeby AB (eigenaar van Roto-Sieve) is een stabiel en gereputeerd Zweeds familiebedrijf, opgericht in 1935. Momenteel staat de derde generatie, Magnus Axelsson, aan het roer.

Wist u trouwens dat alle slijtstukken en wisselstukken steeds uit voorraad leverbaar blijven? Zelfs voor Roto-Sieves ouder dan 30 jaar! Duurzaam design bespaart arbeidsuren en draagt bij tot de circulaire economie.

Task/Läckeby denkt met u mee: wij gaan geen vraag uit de weg, kleine aanpassingen voor een performanter zeefproces kunnen altijd. Leg ons uw probleem voor. Wij stellen onze jarenlange ervaring inzake waterzuivering/waterbehandeling en zeeftechnieken graag ten dienste.

Waarom kiezen voor een Roto-sieve® trommelzeef?

 • zelfreinigend, dus minimaal onderhoud
 • hoge operationele betrouwbaarheid
 • hoge afscheidingsgraad
 • lange levensduur
 • compact geheel
 • geheel gesloten systeem, zonder geuroverlast
 • eenvoudig te installeren en te bedienen
 • interne voeding (gravitair of met pomp)
 • laag energieverbruik
 • ruim gamma capaciteiten (5 tot 1.000 m³/h/toestel)
 • geavanceerd aandrijfsysteem zonder draagwieltjes 
 • makkelijk te vervangen slijtstukken
 • makkelijke en snelle toegang tot de zeeftrommel dankzij de lichtgewicht deksels
 • Roto-Sieve® is de trommelzeef met het laagste aantal bewegende delen en slijtdelen op de markt. Bovendien zijn deze eenvoudig te vervangen.
 • Geen ingewikkelde metalen ketting aandrijfsystemen, dus ook geen automatische smering vereist.

Referenties in verschillende sectoren

Wereldwijd zijn er reeds 5200+ Roto-Sieve® trommelzeven operationeel. Roto-Sieve roterende trommelzeven worden succesvol ingezet in talloze sectoren (zowel waterzuivering als waterbehandeling):

 • brouwerijen, mouterijen & bottelarijen
 • gemeentelijke en stedelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties (RWZI en KWZI)
 • drinkwaterproductie
 • scheepvaart en scheepswerven
 • baggerwerken
 • textielindustrie
 • papier- en karton verwerkende nijverheid
 • veevoederproductie, dierenvoeding (pet food)
 • slachthuizen (vee, kippen, …) & slachtafvalverwerking
 • plastic verwerkende bedrijven en plastic recycling
 • recyclagebedrijven
 • pompstations
 • vetsmelterijen
 • looierijen
 • chemische industrie
 • voedingsindustrie en voedingshalffabricaten (suiker, vis, zuivel, …)
 • groenten- en fruit verwerkende nijverheid (e.g. aardappel)
 • koffiebranderijen

Een Roto-Sieve® roterende zeef op maat

Roto-Sieve RS412

De Roto-Sieve roterende zeven worden standaard geproduceerd in vijf verschillende modellen voor verschillende waterdebieten. De zeven worden aangeboden in roestvrij of zuurbestendig staal. Alle modellen zijn uitgerust met lichtgewicht glasvezel versterkte polyester spatborden. De borstels zijn uitgevoerd in een hittebestendig materiaal. De standaard zeefopeningen bedragen 0.8-1.0-1.5–2.0-3.0 mm, de kleinst beschikbare opening is 0.6 mm. Alle modellen worden geleverd met een geïntegreerde noodoverloop (uitgezonderd model 11).

Op zoek naar de beste zeeftechniek voor uw afvalwater?

Waarom zou u kiezen voor een trommelzeef, eerder dan een zeefbocht voor het verwijderen van vaste deeltjes? Beide doen toch hetzelfde? Correct, in theorie wel, maar in de praktijk zijn er toch substantiële verschillen.

Onze Roto-Sieve trommelzeef heeft een hoger verwijderingsrendement vergeleken met een zeefbocht. Bovendien zorgt de inwendige voeding ervoor dat wateroverlast tot het verleden behoort. Roto-Sieve trommelzeven hebben standaard een ingebouwde noodoverstort en zijn voorzien van een noodoverstortdetectie en aansluiting.

De Roto-Sieve trommelzeven zijn volledig gesloten toestellen. Door de zelfreinigende functie en het uitgekiend design zijn de Roto-Sieve trommelzeven uitermate onderhoudsarm. Bovendien laat het doordachte ontwerp toe om snel en efficiënt slijtdelen te vervangen.

Kanaalzeef versus trommelzeef

De Roto-Sieve trommelzeef is doeltreffender dan kanaalzeven. Er wordt een grotere hoeveelheid zwevende stof per tijdseenheid gezeefd in vergelijking met kanaalzeven, kanaalroosters, stappenroosters, enz.

Trommelzeef waterzuivering Roto-Sieve

Bovendien staat de Roto-Sieve trommelzeef niet onder druk, wat betekent dat vaste deeltjes en vezels niet doorheen de perforaties worden geperst. Deze zachte behandeling garandeert dat alleen deeltjes kleiner dan de perforatie doorheen de openingen kunnen passeren. Dit is niet het geval bij een kanaalzeef. 

De Roto-Sieve trommelzeven met ingebouwde overflowdetectie geven 100 % zekerheid dat alle inkomende water over de geperforeerde zone zal gaan. Bij kanaalzeven is alles afhankelijk van de al dan niet doeltreffende afsluiting aan de zijkanten van de unit.

Chantier naval

Doeltreffendheid en terugspoelen van zeefgoed: de interne spiraal in de Roto-Sieve trommel zorgt ervoor dat het zeefgoed zachtjes en gradueel naar de uitgang wordt getransporteerd. Bij veel kanaalzeven wordt het zeefgoed naar de uitlaat met borstel getransporteerd. De borstel zorgt er vaak voor dat het zeefgoed teruggeduwd wordt doorheen de geperforeerde plaat en zo uiteindelijk terug in het kanaal terechtkomt.

 

Trommelzeef waterzuivering Roto-Sieve 2

Makkelijke inspectie en onderhoud van uw Roto-Sieve: de lichtgewicht glasvezel versterkte polyester deksels van de Roto-Sieve zorgen voor een supersnelle visuele inspectie van de zeeftrommel en makkelijke toegang tot alle onderdelen. Dit kan tijdens bedrijf: het hele productie- en zuiveringsproces dient niet te worden stilgelegd.

Kanaalzeven daarentegen zijn tijdens de werking voortdurend onder water, wat betekent dat er absoluut geen controle kan zijn van dichtingen, noch van de goede werking. Hierdoor is het noodzakelijk om het hele toestel uit het water te hijsen voor inspectie en onderhoud. Het spreekt voor zich dat dit behoorlijk wat handelingen en tijd kost. Controle gebeurt in de praktijk dan ook meestal enkel bij problemen.

Roto-Sieve spareparts service Benelux: wisselstukken, revisie en onderhoud

Voor elke authentieke Roto-Sieve trommelzeef bestaat een track record en kan u levenslang onderdelen uit voorraad verkrijgen. U kan bij ons terecht voor alle wisselstukken voor uw bestaande roterende zeef (ooit aangekocht bij Roto-Sieve Belgium uit Vilvoorde). Roto-Sieve trommelzeven zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ook voor de Roto-Sieve toestellen uit de jaren ’80 en ’90 zijn wisselstukken nog steeds uit voorraad verkrijgbaar. De wisselstukken zijn eenvoudig zelf te vervangen. Indien gewenst, komt onze technieker ter plaatse voor de volledige revisie van uw toestel en vervanging van onderdelen (hele Benelux).

Excellente prijs-kwaliteitsratio

Deze toestellen zijn uitermate duurzaam. Roto-Sieve is absoluut de beste koop, uitgedrukt in kostprijs per levensjaar. Een onderhoudsbeurt laat u toe nog jaren gebruik te maken van uw bestaande Roto-Sieve. Eenvoudige en snelle vervanging van onderdelen is een grote troef bij onze toestellen. Elk wisselstuk of slijtdeel dat toch nog te vervangen is, is makkelijk en snel bereikbaar. 1 enkele technieker klaart de klus in een handomdraai, geen nood aan kranen of andere hijswerktuigen. Ons Roto-Sieve netwerk staat altijd paraat voor assistentie, ter plaatse of op afstand. Uiteraard kan ook de interne trommel worden hersteld of vervangen. Mocht u het toestel willen inzetten voor een andere toepassing binnen uw bedrijf, kan er worden geopteerd voor een andere trommelperforatie. De trommels worden altijd op maat gemaakt, de productie doorlooptijd bedraagt een vier- tot zestal weken. Een overzicht van de Läckeby/Roto-Sieve verdelers wereldwijd vindt u hier. Uw distributeur voor nieuwe trommelzeven en verdeler van wisselstukken voor de Benelux: Task Industriële Milieutechnieken. Geef ons een seintje, met uw unieke serienummer of een foto van het typeplaatje bij de hand (10-xxxx): zelfs indien alle handleidingen van uw toestel verloren zijn gegaan, kunnen wij u zeer snel op het juiste spoor zetten.

Roto-Sieve projecten wereldwijd

Hieronder vindt u een greep uit onze realisaties wereldwijd. Sommige projecten werden gerealiseerd door het moederhuis Läckeby Zweden, sommige door onze collega’s op alle continenten, andere door Task. Een klik op onderstaande foto’s geeft meer info over de desbetreffende projecten. Neem regelmatig eens een kijkje!

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

 

Roto-Sieve ®, een geregistreerd handelsmerk

Roto-Sieve is een geregistreerd handelsmerk, eigendom van Läckeby Products uit Kalmar, Zweden. Een authentieke Roto-Sieve trommelzeef is drager van een identificatieplaatje met alle gegevens (het unieke serienummer – type – bouwjaar en oorspronkelijke trommelperforatie). Fabrikant is Roto-Sieve AB of Läckeby Products AB uit Zweden.