Roto-Sieve trommelzeef nummer 5000

Roto-Sieve 5000

Roto-Sieve trommelzeef nummer 5000 in dienst genomen door Roto-Sieve France

Een speciaal project

Het ene project is net iets specialer dan het andere. In het begin van de zomer mocht Roto-Sieve France 2 Roto-Sieve model 24 leveren in de gemeentelijke waterzuiveringsinstallatie van Pollestres in Zuid-Frankrijk. Pollestres situeert zich in het departement Pyrénées Orientales, vlakbij Perpignan. Het gaat om een waterzuiveringsinstallatie van 10.000 IE. De Kubota membranen waren na 10 jaar dienst aan vervanging toe. Alhoewel de Roto-Sieves een verwachte levensduur hebben van meer dan 20 jaar (vaak substantieel langer in de praktijk), kozen de lokale autoriteiten toch voor een gelijktijdige vervanging van de trommelzeven. Dit omwille van lokale verordeningen. De klant nam de Roto-Sieves in bedrijf in september 2020.

Toepassing: bescherming van de membranen in de waterzuivering

De Roto-Sieve trommelzeven dienen in deze toepassing om de kwetsbare Kubota membranen te beschermen. Dit door zoveel mogelijk roostergoed uit het water te halen in het voortraject. De Roto-Sieve trommelzeven verwijderen ongeveer 10 ton zeefgoed per jaar en hebben zo een significante impact op de levensduur van de membranen.

Mijlpaal

Läckeby/Roto-Sieve is terecht uitermate trots op het vernieuwde vertrouwen van de klant (het gaat om een vervanging van bestaande toestellen). Het hele team is blij dat we hiervoor Läckeby Roto-Sieve trommelzeef nummer 5000 en 5001 mochten leveren.

PS: Bovenstaande foto werd genomen net vooraleer Roto-Sieve 5001 werd bijgeplaatst.

Dit is een nieuwe mijlpaal in het succesverhaal van de Läckeby Roto-Sieve trommelzeven gamma! Roto-Sieve was de eerste gepatenteerde trommelzeef voor afvalwaterzuivering op de markt en nog steeds de referentie. De bakermat van Roto-Sieve bevindt zich in Scandinavië, Roto-Sieve is een Zweedse uitvinding.

Meer info over onze Roto-Sieve trommelzeven.