Pakking types voor wastorens

Wastorens

Pakking types voor gaswasser of luchtwasser: losse vullichamen voor wastorens (bulk, in big bag of in zak verkrijgbaar, in diverse synthetische materialen of metaal), vast gestructureerde pakking (eventueel in delen en/of schijven), op maat van de waskolom. Wij selecteren het juiste pakking type, in functie van de toepassing, de temperatuur, de bestanddelen aanwezig in de gasstroom of de wasvloeistof. Een luchtwasser is niet zomaar een buis met wat vullichaampjes en een sproeiertje erboven. Alles begint met de juiste dimensionering van de kolom, samen met een doordachte selectie van de gaswasser internals: daarmee staat of valt de goede werking van het geheel. Ervaring en knowhow zijn hier van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw luchtwasser doet waarvoor hij gemaakt is, nl schadelijke bestanddelen en/of geur verwijderen uit afgasstromen. Een slecht ontworpen gaswasser, met een rendement van 0 tot 40 % is weggegooid geld. Laat uw investering renderen, contacteer ons voor meer info.

Grosso modo kunnen er respectievelijk volgende pakking types worden onderscheiden : 

Vaste gestructureerde pakking:

honingraatstructuur, visgraatstructuur of wafelstructuur in kunststof (verschillende kunststofmaterialen mogelijk) of RVS, in sommige gevallen wordt om procestechnische redenen gekozen voor vast pakking trays. Deze zijn makkelijk uitneembaar en makkelijk te reinigen. Het beschikbare oppervlak kan optimaal worden benut en ze vertonen een kleinere drukval dan de los gestorte bulk pakking.

Losse pakking (bulk of in zak):

het meest gekende en goedkoopste type (Pall ring, Raschig ring, zadel, croissant, bol, enz.), meestal uit diverse types kunststof, uit RVS, soms keramisch, elk met hun specifieke toepassing. De juiste keuze pakking is mede cruciaal voor de goede werking van een luchtwasser met optimaal rendement.